Категорія
Новини
Дата

Philips додатково скоротить 6000 робочих місць. Раніше компанія анонсувала звільнення 4000 співробітників

Голландська компанія Philips скоротить ще 6000 робочих місць по всьому світу, або близько 8% від загальної кількості співробітників, щоб протистояти інфляції та потенційним витратам, повʼязаним із відкликанням деяких товарів, пише Reuters. Звільнення персоналу, половину з яких буде здійснено цьогоріч, йдуть на додачу до 4000 скорочень робочих місць, про які вже було оголошено минулого року.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Половину робочих місць буде скорочено цього року, повідомила компанія, додавши, що іншу половину – до 2025 року.
  • У результаті нової реорганізації загальна кількість співробітників, про яких оголосив останніми місяцями новий генеральний директор Рой Джейкобс, скоротиться до 10 000 осіб, або близько 13% нинішнього штату співробітників Philips.
  • Акції Philips зросли на 5,5%, чому сприяв прибуток за четвертий квартал, який виявився набагато кращим, ніж очікувалося.
  • Скоригований показник EBITA за останні три місяці 2022 року становив €651 млн, що майже стабільно порівняно з €647 млн роком раніше, тоді як аналітики під час опитування, проведеного компанією, в середньому передбачали, що він упаде до €428 млн.
  • Порівняні продажі зросли на 3% замість прогнозованого аналітиками падіння на 5%, оскільки поточні проблеми з ланцюжком поставок ослабли.
  • Але, незважаючи на покращення ситуації з нестачею компонентів, яка турбувала Philips більше року, компанія заявила, що ланцюжок поставок залишається складним і лише поступово покращуватиметься. Очікується, що у 2023 році це призведе до низького порівняльного зростання продажів за високої однозначної маржі, йдеться у повідомленні.
  • Наприкінці минулого року у Philips працювало близько 77 000 осіб.

Контекст

Технологічні компанії збільшили чисельність персоналу під час пандемії, але були змушені скоротити штат у звʼязку зі зменшенням доходів від реклами та хиткими економічними перспективами. Amazon.comMeta та Microsoft Corp. були одними з найбільших компаній, які нещодавно оголосили про скорочення штату, тоді як Alphabet Inc., материнська компанія Google, заявила в пʼятницю, що скоротить близько 12 000 робочих місць, що становить понад 6% її глобальної робочої сили. Spotify Technology SA планує звільнити 6% штату, або приблизно 600 співробітників.

Німецька компанія SAP планує скоротити до 3000 робочих місць по всьому світу, або близько 2,5% своєї робочої сили. Рішення ухвалили після різкого падіння прибутку найбільшої в Європі компанії – розробника програмного забезпечення.

За даними консалтингової компанії Challenger, Gray & Christmas Inc., найбільша кількість скорочень робочих місць у 2022 році відбулася у технологічному секторі – 97 171 за рік, що на 649% більше, ніж у попередньому році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні