Категорія
Новини
Дата

Підрив ГЕС. Уряд виділив додаткові 335 млн грн на відновлення тепло-, водозабезпечення та інфраструктури Херсону

Кабінет Міністрів виділив Херсонській ОВА додаткові кошти у розмірі майже 335 млн грн на ліквідацію наслідків підриву Росією греблі Каховської гідроелектростанції, повідомляє Мінекономіки. Відповідні рішення уряд ухвалив на засіданні 6 жовтня.

Ключові факти

  • За словами першої віцепрем’єр-міністерки економіки Юлії Свириденко, із наближенням зими роботи з відновлення забезпечення водою і теплом мешканців Херсону потрібно прискорити. 
  • «Фінансуванням в необхідних обсягах держава забезпечила. Загалом уряд виділив сьогодні додатково майже 335 млн грн на відновлення інфраструктури міста, що постраждала внаслідок терористичного акту на Каховській ГЕС», – зазначила Свириденко.
  • З резервного фонду державного бюджету виділяють 186,9 млн грн для відновлення об’єктів водо- та теплопостачання у Херсоні, пошкоджених внаслідок підриву РФ греблі КГЕС. 
  • На відновлення об’єктів водопостачання спрямують 145,65 млн грн, об’єктів теплопостачання – 41,28 млн грн. 
  • Іншим рішенням уряд виділив 147,98 млн грн на відновлення транспортної інфраструктури в місті, яка постраждала внаслідок підриву греблі ГЕС.

Контекст

6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. Того ж дня уряд виділив 1,5 млрд грн із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а Агентство відновлення взяло на себе реалізацію проєктів будівництва водогонів.

Після російського теракту на Каховській ГЕС уряд хоче до зими відновити постачання води в міста Дніпропетровщини і 22 серпня виділив додатково 7 млрд грн для продовження робіт із прокладання водогонів, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні