Категорія
Новини
Дата

Прибуток Samsung у третьому кварталі міг впасти на 80%. Аналітики вказують на зниження цін на чипи памʼяті

Прибуток Samsung Electronics у третьому кварталі впаде на 80% порівняно з аналогічним періодом роком раніше, пише Reuters із посиланням на оцінку 19 аналітиків. Найбільший у світі виробник чипів памʼяті, смартфонів та телевізорів оголосить 11 жовтня попередні результати за липень–вересень.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Операційний прибуток, ймовірно, впав до 2,1 трлн вон ($1,56 млрд), порівняно із 10,85 трлн вон у цьому ж кварталі минулого року, згідно з даними LSEG SmartEstimate.
  • Розворот стався тому, що його підрозділ ыз виробництва мікросхем, що традиційно є його найбільшим джерелом доходу, ймовірно, повідомить про квартальні збитки у розмірі від 3 трлн до 4 трлн вон після того, як ціни на чипи памʼяті впали до мінімуму, але не відновилися так швидко, як дехто прогнозував.
  • Аналітики кажуть, що скорочення виробництва чипів Samsung також завдало збитків, підвищивши витрати на виробництво чипів.
  • Після першого оголошення про скорочення виробництва у квітні аналітики заявили, що Samsung скоротила виробництво у третьому кварталі, щоб зменшити запаси та витримати перенасичення чіпів, що призвело до найгіршого спаду в галузі за останні десятиліття.
  • Мобільний бізнес Samsung, ймовірно, повідомив про операційний прибуток у розмірі близько 3 трлн вон, відповідно до середніх прогнозів пʼяти аналітиків, оскільки протягом кварталу компанія випустила свої складні смартфони преміум-класу, що призвело до збільшення продажів, незважаючи на млявий світовий ринок смартфонів.

Контекст

Виробники смартфонів і персональних компʼютерів утримуються від купівлі нових чипів памʼяті, воліючи використовувати запаси протягом декількох місяців через побоювання економічного спаду.

Їхні запаси нині досить низькі, тому очікується, що попит відновиться до початку наступного року, кажуть аналітики.

Високий попит на чипи памʼяті, що використовуються в штучному інтелекті, такі як памʼять з високою пропускною здатністю, залишається оптимістичним, але Samsung відстає від конкурента SK Hynix у розробці таких чипів та забезпеченні безпеки клієнтів, як лідер в області ШІ-чіпів Nvidia.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні