Категорія
Новини
Дата

Продюсер Роднянський більше не володіє бізнесом в Росії

1 хв читання

Російсько-український продюсер Олександр Роднянський вийшов зі складу засновників російської кінокомпанії «Нон-стоп продакшн», пише РБК. 99,8% компанії, які раніше належали Роднянському, перейшли Олександру Чуканову, призначеному тиждень тому гендиректором компанії.

Ключові факти

  • Роднянський у розмові підтвердив виданню, що більше не є власником «Нон-стоп продакшн».
  • Він пояснив, що вирішив зосередитися на виробництві міжнародних багатомовних фільмів та серіалів для глобальної дистрибуції. Війна в Україні, за словами продюсера, лише прискорила це це рішення, унеможлививши подальшу роботу в Росії.
  • На питання, чи була угода грошовою і яка подальша доля компанії, Роднянський не відповів. 

Контекст

Роднянський, крім свого кінобізнесу, відомий як засновник одного з найбільших приватних телеканалів України «1+1» та колишній гендиректор російської «СТС Медіа», при якому компанія вийшла на американську біржу NASDAQ. Серед його здобутків – чотири номінації на «Оскар» (у тому числі за фільми «Нелюбов» та «Левіафан»), а також кінопремії «Золотий глобус» та «Сезар».

Продюсер у перші дні після нападу РФ на Україну засудив російську агресію. Останніми роками він жив і працював у Москві. 20 березня Роднянський заявив, що «у тому вигляді, в якому зараз існує Росія, йому там не місце».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні