Категорія
Новини
Дата

Росія пошкодила зернові склади та ємності для олії під час нічної атаки на Рені та Ізмаїл (фото)

В ніч на середу, 13 вересня Росія ударними безпілотниками атакувала Рені та Ізмаїл в Одеській області, повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. Є руйнування та жертви, зокрема, семеро осіб доставлено в лікарню у важкому стані.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Внаслідок атаки на порти Дунайського регіону було пошкоджено адміністративні будівлі, склади для зернових вантажів, ємності для зберігання олії та автотранспорт.
  • «Попри намагання агресора знизити експортний потенціал, порти продовжують працювати», – написав він і оприлюднив фотографії із наслідками нічної атаки РФ.
Росія пошкодила зернові склади та ємності для олії під час нічної атаки на Рені та Ізмаїл (фото) /Фото 1

Фото: Facebook / Олександр Кубраков

Росія пошкодила зернові склади та ємності для олії під час нічної атаки на Рені та Ізмаїл (фото) /Фото 2

Фото: Facebook / Олександр Кубраков

Росія пошкодила зернові склади та ємності для олії під час нічної атаки на Рені та Ізмаїл (фото) /Фото 3

Фото: Facebook / Олександр Кубраков

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Міністр нагадав, що порти Дунайського кластеру наразі єдиний водний шлях для українського агроекспорту, тож закликав допомогти Україні потужними системами протиповітряної оборони.

Контекст

17 липня РФ направила Туреччині, Україні й ООН свої заперечення щодо продовження «зернової угоди» та відмовилася її продовжувати. Міноборони країни-агресора заявило, що через вихід Росії з «зернової угоди» з 20 липня всі судна, які прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Протягом останніх двох місяців Росія здійснила хвилю атак на дунайські порти України з метою завдати шкоди економічній інфраструктурі та експортним маршрутам. Удари російських дронів і ракет по Україні з липня знищили 280 000 т зерна, що зберігалося, пише Financial Times із посиланням на дані уряду Великої Британії.

За даними Кубракова, з 18 липня в результаті атак Росії на порти України пошкоджено та частково знищено 105 об’єктів портової інфраструктури. Внаслідок ударів по портам Дунайского кластеру та блокування морських портів скорочено експорт зернових вантажів до країн Азії, Африки та Європи на майже 3 млн тонн на місяць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні