Категорія
Новини
Дата

Росія у липні зупинить газопровід «Північний потік» на плановий ремонт

Компанія Nord Stream AG зупинить газопровід «Північний потік» в липні для планового ремонту, йдеться в повідомленні оператора газопровода.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • З 11 по 21 липня Nord Stream AG тимчасово зупинить обидві нитки газопроводу «Північний потік» для проведення планових профілактичних робіт. 
  • Компанія анонсувала тестування механічних компонентів та систем автоматизації.
  • Графік та план робіт були заздалегідь узгоджені з партнерами Nord Stream AG з транспортування газу вище та нижче потоком, заявив оператор.

Контекст

14 червня «Газпром» заявив, що знизить прокачування газу газопроводом «Північний потік» на 40% – з планових 167 до 100 млн куб. м на добу. Компанія послалася, зокрема, на затримки з поверненням з ремонту обладнання для компресорної станції «Портова» у Виборзі. 15 червня «Газпром» повідомив, що через проблеми на «Портовій» знизить прокачування газу до 67 млн куб. м на добу (60% від планового показника). Російська компанія оголосила, що може забезпечити транспортування лише 100 млн кубометрів газу на добу замість звичайних 167 млн кубометрів. У Європі це назвали шантажем.

Раніше у разі ремонту газопроводу «Північний потік» «Газпром» збільшував заявку на транзит газу територією України. Наразі РФ не бронювала додаткових потужностей. В «Нафтогазі» заявляли, у липні планують подати позов до Стокгольмського арбітражного суду на «Газпром» через скорочення транзиту нижче за законтрактовані обсяги.

У червні ЄС вперше отримав більше природного газу морськими шляхами зі США, ніж через трубопроводи з РФ, повідомив директор Міжнародного енергетичного агентства.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні