Категорія
Новини
Дата

«Від 1 лея». Українська мережа «Аврора» відкрила перший магазин у Румунії

Найбільша українська торговельна мережа у форматі one dollar store «Аврора Мультимаркет» відкрила свій перший магазин у Румунії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив CEO «Аврора» Тарас Панасенко.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 5 жовтня 2023 року у румунському місті Сучава відкрився перший закордонний магазин «Аврора». На його вивісці зазначено: «Від 1 лея». На відео з відкриття магазину видно черги з відвідувачів.
  • Відкриттям магазину в Румунії «Аврора» починає експансію в Європу. У коментарі Forbes Панасенко повідомив, що ритейлер планує відкрити в цій країні більше 500 магазинів протягом 3-4 років. 
«Від 1 лея». Українська мережа «Аврора» відкрила перший магазин у Румунії /Фото 1

Контекст

«Аврора» через повномасштабну російську агресію втратила понад 200 магазинів. Станом на вересень 2023 року їхня кількість складає понад 1100 по всій Україні. Виторг мережі зріс більш ніж удвічі: з 5,8 млрд грн до 13,9 млрд грн. 

За 2024 рік «Аврора» планує збільшити кількість торгових точок в Україні до 2000 загалом. Запланований темп відкриття – не менше 500 магазинів щорічно. Фокус – на західні регіони та Київську область.

У «закордонних» торгових точках «Аврора» представлятиме імпортні, локальні й українські товари. «У таких магазинах буде трохи інший асортимент конкретно в глибині категорій», – розповідав заступник комерційного директора по роботі з ключовими партнерами «Аврори» Максим Безрук.

За його словами, площа торгових точок має скласти приблизно 100 кв. м. Загалом до кінця 2023-го мережа планує відкрити 10 магазинів у Румунії. Компанія вирішила відкривати торгові точки в регіональних містах, а не в столицях, зазначав Безрук. 

У 2024 році «Аврора» планує відкрити понад 50 магазинів у країнах ЄС. «Однак наразі концентруємося на вивченні ринку Румунії», – заявляв Безрук. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні