Категорія
Новини
Дата

TUI фіксує збільшення попиту на подорожі влітку 2023 року, попри інфляцію та енергокризу

Найбільша у світі туристична компанія TUI відзначає зростання попиту на поїздки, попри енергетичну кризу та двозначну інфляцію, повідомила компанія, націлившись на показники влітку 2023 року, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами голови німецького бізнесу групи Штефана Баумерта, кількість людей, які заздалегідь бронюють квитки на популярний сезон літніх канікул, зросла проти аналогічного періоду минулого року.
  • Замість того, щоб узагалі відмовлятися від відпочинку через високу вартість життя, споживачі натомість обирають нові напрямки або скорочують тривалість запланованих поїздок.
  • «Ми з оптимізмом дивимося на наступний рік, тому що інтерес до подорожей високий», – сказав Баумерт.
  • Інфляція в Німеччині досягла найвищого рівня за кілька десятиліть на початку цього року після різкого падіння постачання енергоносіїв із Росії після вторгнення в Україну, що призвело до зростання цін для підприємств та домогосподарств. У листопаді вона трохи знизилася і досягла 11,3%.

Контекст

Інфляція в єврозоні у листопаді нарешті сповільнилася і склала 10%, пише Bloomberg. Нові дані дають проблиск надії Європейському центральному банку в його боротьбі за придушення найсильнішого шоку споживчих цін за останнє покоління. Падіння з 10,6% у жовтні стало найбільшим від 2020 року і відбулося завдяки повільнішому зростанню цін на енергію та послуги, навіть попри швидке зростання цін на харчові продукти.

Чиновники ЄЦБ наголосили, що ці дані мають вирішальне значення для ухвалення ними рішення про те, чи варто підвищувати відсоткові ставки на 75 базисних пунктів утретє поспіль – результат, який тепер може бути менш імовірним. Посадовці, найпевніше, вивчать звіт на запланованому засіданні в середу, їхніх останніх зборах перед ухваленням рішення 15 грудня.

На єврозону очікує сувора зима, оскільки рецесія вдарить по регіону так само, як двозначна інфляція, свідчать дані Європейської комісії, яка погіршила економічний прогноз на наступний рік. Економіка Великої Британії та єврозони, ймовірно, наступного року стикнеться з рецесією, прогнозує Morgan Stanley, але Сполучені Штати можуть урятуватися від неї завдяки сталому ринку праці.

Європейці різко скоротили свої витрати на товари у жовтні. Це ознака того, що високі ціни на початку періоду збільшення споживання енергії підштовхують економіку регіону до рецесії.

Наступного року вартість авіаквитків по всьому світу зросте аж на 12% на маршрутах Європа – Азія та на 10% – на рейсах Північна Америка – Азія.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні