Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» збільшило час відключень електроенергії ввечері

1 хв читання

«Укренерго» уточнило час застосування графіків відключень, обмежувати споживання для населення та промисловості почнуть з 19:00 замість оголошеного раніше часу – 20:00, повідомляє пресслужба НЕК.

Ключові факти

  • «Графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України не з 20:00, а з 19:00 до 24:00», – сказано у повідомленні.
  • Причиною корегування стало збільшення хмарності, яка заважає роботі сонячних електростанцій. Учора промислові та дахові сонячні електростанції збільшили обсяги виробництва, що призвело до зменшення дефіциту в енергосистемі.
  • При цьому енергоживлення обʼєктів критичної інфраструктури не обмежується.

Контекст

В останні місяці Росія цілеспрямовано завдає ударів по обʼєктах генерації. Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв раніше міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Востаннє Росія здійснила масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України в ніч на 8 травня – постраждали обʼєкти «Укренерго» та ДТЕК. Значних пошкоджень було завдано також обʼєктам гідроенергетики – дві ГЕС виведено з експлуатації.

10 травня Кабмін виділив 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, і закликав до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

21 травня Шмигаль доручив Міністерству енергетики та НЕК «Укренерго» розробити проєкт урядової постанови про «справедливі графіки відключень світла».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні