Категорія
Новини
Дата

URC 2023. Україна і Велика Британія домовилися про створення енергетичного Фонду на £62 млн

Велика Британія та Україна уклали меморандум про енергетичне партнерство та створення Фонду відновлення енергетики на £62 млн. Про це домовилися на Ukraine Recovery Conference 2023 в Лондоні, повідомили у пресслужбі Міненерго.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Україна і Велика Британія домовилися про створення Фонду відновлення енергетики на £62 млн, йдеться в повідомленні.
  • Початковий внесок до Фонду – £10 млн, решту скерують частинами до 2025 року.
  • «Така співпраця дозволить модернізувати енергосистему та посилити її стійкість до військових загроз», – сказав міністр енергетики Герман Галущенко.
  • Велика Британія інвестує початкову суму £25 млн для зелених підприємств в Україні, сказав британський міністр енергетичної безпеки та зеленого переходу Грант Шапс на Ukraine Recovery Conference 2023 в Лондоні.
  • Британія планує виділити £3 млн на здійснення зеленого переходу, додав Шеппс.

Контекст

Велика Британія анонсувала «знаковий» пакет фінансової допомоги для України, який включатиме $3 млрд кредитних гарантій для Світового банку та понад $300 млн двосторонньої допомоги, йдеться у повідомленні на сайті британського уряду. Про таке рішення оголосив на Конференції з питань відновлення України, яка розпочалася 21 червня у Лондоні, британський премʼєр Ріші Сунак.

На конференції у Лондоні Україна та Європейський інвестиційний банк підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в проєктах відновлення, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Документ передбачає виділення €840 млн на реалізацію цьогоріч пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні