Категорія
Новини
Дата

Уряд погодив призначення нового очільника Київської ОВА

Кабінет Міністрів погодив призначення головою Київської обласної державної адміністрації Руслана Кравченка, йдеться у повідомленні уряду. Кравченко очолює Бучанську окружну прокуратуру.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, уряд підтримав проєкт указу президента України про призначення Руслана Кравченка головою Київської ОДА.
  • Раніше цю посаду обіймав Олексій Кулеба, якого 24 січня призначили заступником глави Офісу президента.

Контекст

За даними «Радіо Свобода», Руслан Кравченко був прокурором у справі, де експрезидента Віктора Януковича визнано винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни. Кравченко працював військовим прокурором за Анатолія Матіоса. 

Із березня 2021 року до теперішнього часу Кравченко очолює Бучанську окружну прокуратуру Київської області.

23 серпня 2022 року президент нагородив Кравченка орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Також він брав участь в конкурсі на керівника Національного антикорупційного бюро. Проте, уряд за результатом конкурсу призначив на цю посаду Семена Кривоноса. Як з’ясували журналісти проєкту «Схеми», з Кривоносом пов’язані дві різні справи з хабарами на одну і ту ж суму – $120 000. Також журналісти-розслідувачі заявляли, що Кривонос знайомий із чинним заступником глави Офісу президента Олексієм Кулебою. Коли Кулеба працював у КМДА, дружина Кривоноса – працювала разом із ним. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні