Категорія
Новини
Дата

Уряд схвалив продовження та необхідне фінансування програми Grain from Ukraine

1 хв читання

Кабінет Міністрів затвердив постанову про продовження та необхідне фінансування ініціативи президента України Володимира Зеленського Grain from Ukraine, повідомив під час засідання уряду премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Буде закуплено 125 000 т пшениці або кукурудзи для відправлення до країн Африки.

Ключові факти

  • Премʼєр зазначив, що цього тижня було відвантажене чергове судно із 30 000 т гуманітарної пшениці для Ємену. «Виділяємо необхідні кошти, аби ініціатива продовжувалася», – сказав Шмигаль.
  • За словами очільника уряду, буде закуплено додатково 125 000 т пшениці або кукурудзи, які потім буде доставлено як гуманітарний вантаж у країни Африки. 
  • Загалом у межах «зернової ініціативи» Україна відправила вже понад 25 млн т агропродукції через чорноморські порти. «І ми розраховуємо не лише на продовження, але й на розширення цього проєкту», – додав Шмигаль.

Контекст

15 листопада стало відомо, що Україна запускає гуманітарну продовольчу програму Grain from Ukraine, яка передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 млн людей до кінця весни 2023 року. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак. Суть програми полягає в прямій закупівлі країнами-учасниками проєкту агропродукції в українських виробників.

Україна вирішила спрямувати частину зібраної пшениці, що йшла на експорт, на закупівлю для тих африканських країн, де вже зараз існує проблема голоду. Частину експортного зерна можуть викупити держави-учасники проєкту. Україна постачає його до бідних африканських країн.

Україна ініціювала створення міжнародної Координаційної групи з попередження голоду та під егідою президента Володимира Зеленського. Гуманітарна програма Grain from Ukraine реалізована в партнерстві з World Food Program.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні