Категорія
Новини
Дата

Уряд схвалив продовження та необхідне фінансування програми Grain from Ukraine

Кабінет Міністрів затвердив постанову про продовження та необхідне фінансування ініціативи президента України Володимира Зеленського Grain from Ukraine, повідомив під час засідання уряду премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Буде закуплено 125 000 т пшениці або кукурудзи для відправлення до країн Африки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Премʼєр зазначив, що цього тижня було відвантажене чергове судно із 30 000 т гуманітарної пшениці для Ємену. «Виділяємо необхідні кошти, аби ініціатива продовжувалася», – сказав Шмигаль.
  • За словами очільника уряду, буде закуплено додатково 125 000 т пшениці або кукурудзи, які потім буде доставлено як гуманітарний вантаж у країни Африки. 
  • Загалом у межах «зернової ініціативи» Україна відправила вже понад 25 млн т агропродукції через чорноморські порти. «І ми розраховуємо не лише на продовження, але й на розширення цього проєкту», – додав Шмигаль.

Контекст

15 листопада стало відомо, що Україна запускає гуманітарну продовольчу програму Grain from Ukraine, яка передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 млн людей до кінця весни 2023 року. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак. Суть програми полягає в прямій закупівлі країнами-учасниками проєкту агропродукції в українських виробників.

Україна вирішила спрямувати частину зібраної пшениці, що йшла на експорт, на закупівлю для тих африканських країн, де вже зараз існує проблема голоду. Частину експортного зерна можуть викупити держави-учасники проєкту. Україна постачає його до бідних африканських країн.

Україна ініціювала створення міжнародної Координаційної групи з попередження голоду та під егідою президента Володимира Зеленського. Гуманітарна програма Grain from Ukraine реалізована в партнерстві з World Food Program.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні