Категорія
Новини
Дата

Японія забороняє експорт сталі та безпілотників до Росії в межах нових санкцій

Японія вводить заборону на експорт до Росії сталі, алюмінію, літаків та безпілотників у межах своїх останніх антиросійських санкцій проти вторгнення до України, повідомило міністерство економіки та торгівлі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Захід забороняє японським підприємствам експортувати до Росії сталь і вироби з неї, а також алюміній та вироби з нього, а ще широкий спектр промислових товарів, таких як будівельна техніка, електроустаткування, радіоапаратуру для навігації, генератори.
  • Крім того, заборонять постачання літаків і космічних апаратів, а також безпілотних літальних апаратів.
  • Також не дозволено буде експортувати оптичне та фотографічне обладнання, зокрема, біноклі, камери, спеціально призначені для аерофотозйомки.
  • Обмеження набудуть чинності 7 квітня, йдеться у повідомленні міністерства.

Контекст

Японія виділяє $400 млн на закупівлю обладнання та послуг, необхідних для відбудови української критичної інфраструктури, повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. Також уряд Японії виділить $70 млн грантової підтримки на відновлення України через механізм Програми розвитку ООН.

За словами Кубракова, тільки з початку цього року Україна та Японія домовилися про виділення на потреби відновлення України понад $650 млн.

Японія виділить $5,5 млрд допомоги Україні на відновлення інфраструктури. Про це сказав премʼєр-міністр Фуміо Кісіда, пише Associated Press. Японія приєдналася до США і європейських країн у введенні санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну та наданні гуманітарної й економічної підтримки Україні. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні