Категорія
Новини
Дата

Алекперов достроково пішов з ради директорів і поста президента «Лукойл». Раніше рада виступила за припинення війни

Російський олігарх Вагіт Алекперов достроково склав повноваження президента компанії «Лукойл» і залишив раду директорів, йдеться в повідомленні компанії. На початку березня рада директорів компанії виступила за «якнайшвидше припинення» війни в Україні, сам олігарх потрапив під британські санкції.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 21 квітня Алекперов повідомив раді директорів компанії про те, що він відмовляється від місця в раді, а також достроково складає повноваження президента «Лукойл».
  • Наразі мільярдер не є контролюючим акціонером «Лукойлу». На 31 березня Алекперов володів і розпоряджався голосами лише щодо 3,12% акцій, а також мав бенефіціарний економічний інтерес щодо 5,43% акцій, за даними «Інтерфакс».
  • Алекперов очолював найбільшу приватну нафтову компанію Росії з 1993 року. Його називали головним нафтовим магнатом в країні.

Контекст

3 березня рада директорів «Лукойл» виступила «за якнайшвидше припинення збройного конфлікту».

13 квітня Велика Британія розширила список санкцій і внесла до нього ще 206 бізнесменів і політиків з РФ, а також членів їхніх сімей. У списку опинився Алекперов.

У рейтингу російських мільярдерів Forbes Алекперов займає 10 місце. Його статки оцінюються у $10,5 млрд. За рік він втратив $14,4 млрд, незважаючи на зростання цін на нафту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні