Категорія
Новини
Дата

Алекперов достроково пішов з ради директорів і поста президента «Лукойл». Раніше рада виступила за припинення війни

1 хв читання

Російський олігарх Вагіт Алекперов достроково склав повноваження президента компанії «Лукойл» і залишив раду директорів, йдеться в повідомленні компанії. На початку березня рада директорів компанії виступила за «якнайшвидше припинення» війни в Україні, сам олігарх потрапив під британські санкції.

Ключові факти

  • 21 квітня Алекперов повідомив раді директорів компанії про те, що він відмовляється від місця в раді, а також достроково складає повноваження президента «Лукойл».
  • Наразі мільярдер не є контролюючим акціонером «Лукойлу». На 31 березня Алекперов володів і розпоряджався голосами лише щодо 3,12% акцій, а також мав бенефіціарний економічний інтерес щодо 5,43% акцій, за даними «Інтерфакс».
  • Алекперов очолював найбільшу приватну нафтову компанію Росії з 1993 року. Його називали головним нафтовим магнатом в країні.

Контекст

3 березня рада директорів «Лукойл» виступила «за якнайшвидше припинення збройного конфлікту».

13 квітня Велика Британія розширила список санкцій і внесла до нього ще 206 бізнесменів і політиків з РФ, а також членів їхніх сімей. У списку опинився Алекперов.

У рейтингу російських мільярдерів Forbes Алекперов займає 10 місце. Його статки оцінюються у $10,5 млрд. За рік він втратив $14,4 млрд, незважаючи на зростання цін на нафту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні