Категорія
Новини
Дата

Апеляційний суд зменшив заставу для брата Мазепи у девʼять разів

Київський апеляційний суд зменшив розмір застави для Юрія Мазепи, брата засновника інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепи, у девʼять разів – з 44,9 млн грн до 5 млн грн. Про це повідомила юркомпанія «Міллер», яка захищала інтереси Юрія Мазепи.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Контекст

  • Прокуратура вимагала збільшити розмір застави для Юрія Мазепи до 500 млн грн.
  • Натомість суд частково задовольнив апеляційну скаргу адвокатів і зменшив заставу до 5 млн грн.
  • В ніч на 20 січня в суді першої інстанції розмір застави було зменшено з 500 млн до 45 млн грн.
  • Загалом за весь час розгляду запобіжного заходу двома інстанціями застава була зменшена в 100 разів, наголосила юркомпанія «Міллер».

Контекст

18 січня Ігоря Мазепу затримали о 15:00 під час перетину українсько-польського кордону, а в компанії відбулися обшуки. Тоді ж було затримано Юрія Мазепу. 

Печерський районний суд Києва 19 січня обрав запобіжний захід Ігорю Мазепі у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у 349 млн грн. Репортаж із Печерського суду читайте тут.

22 січня адвокати Мазепи оскаржили ухвалу суду. 23 січня Київський апеляційний суд залишив Мазепу в СІЗО до 27 лютого, але йому зменшили суму застави до 21 млн грн. Ввечері того ж дня бізнесмен вийшов з-під варти під заставу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні