Категорія
Новини
Дата

Білий дім анонсував чергову військову допомогу Україні, пакет включатиме додаткові засоби ППО

Білий дім почав підготовку наступного пакета допомоги у сфері безпеки для України, пише Reuters. Очікується, що він включатиме додаткові засоби протиповітряної оборони.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Як ви бачили у попередніх пакетах, я думаю, ви можете очікувати побачити у цьому додаткові можливості протиповітряної оборони», – заявив представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.
  • Reuters пише, що Міноборони Росії показало відео із навчання російських і білоруських військ у Білорусі з використанням танків, кулеметів і безпілотників та форсуванням річки. Кірбі заявив, що США не бачить ознак підготовки наступу на Київ.
  • Сьогодні Bloomberg із посиланням на президента Джо Байдена інформував, що США продовжуватимуть постачати Україні зброю, необхідну для боротьби з Росією, «скільки потрібно». Пентагон використовує низку скорочених процедур укладання контрактів, щоб поповнити запаси американської зброї та запаси українських сил.

Контекст

Країни НАТО розглядають можливість використання коштів із грошового банку, який передбачався для підтримки афганських сил безпеки, для надання підтримки Україні найближчими тижнями, пише Politico із посиланням на пʼятьох західних офіційних осіб. Київ звернувся до країн НАТО з проханням розглянути питання про перерозподіл частини з $3,4 млрд на підтримку зусиль у боротьбі з Росією, заявили два західні чиновники.  

Після вторгнення Росії в Україну країни НАТО окремо виділили десятки мільярдів доларів на підтримку України як зброєю, так і гуманітарною допомогою. Сполучені Штати лідирували, надавши військову допомогу на суму $19,7 млрд із початку війни. 

Нещодавно США оголосили про виділення Україні чергової військової допомоги на $275 млн. Очікується, що Пентагон поставить ракети для HIMARS, 155-мм боєприпаси, військові автомобілі Humvee та генератори.

США планують відправити Україні передове електронне обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні боєприпаси на «розумні бомби», здатні вражати російські військові позиції, пише Washington Post. За інформацією NYT, Штати також хочуть більш ніж удвічі збільшити кількість українських військовослужбовців, яких вони навчають у Німеччині.

Станом на 9 грудня США передали Україні понад 1 млн 155-мм артилерійських снарядів, 180 000 105-мм артилерійських снарядів, понад 8500 протитанкових ракет Javelin, 4200 високоточних 155-мм артилерійських снарядів.

Напередодні головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що допускає новий наступ на Київ і готується до затяжних боїв.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні