Категорія
Новини
Дата

«Епіцентр Дженерейшн» отримала ліцензії на постачання газу та електроенергії

1 хв читання

Компанія «Епіцентр Дженерейшн» отримала ліцензії на постачання електроенергії та газу, пише ExPro. Відповідне рішення про видачу ліцензій НКРЕКП ухвалила на засіданні 7 серпня.

Кінцевими бенефіціарами компанії є Олександр та Галина Гереги. Підприємці заробляють у чотирьох десятках сегментів ритейлу. Тепер, окрім агро, «Епіцентр» заходить на ринок девелопменту, логістики, розваг та енергетики.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Епіцентр Дженерейшн» створена 4 липня. 
  • Керівником компанії є Марина Дімітрова. Основним видом діяльності є торгівля електроенергією.

Контекст

Спочатку бізнес подружжя Галини та Олександра Герег складався з будівельних гіпермаркетів, але поступово трансформувався в мережу торговельних центрів із магазинами формату shop-in-shop. Сьогодні компанія об’єднує торговельні мережі «Епіцентр» та «Нова лінія», інтернет-магазин і маркетплейс epicentrk.ua, мережу магазинів спортивних товарів Intersport, агрохолдинг «Епіцентр-Агро», заводи з виробництва керамічної плитки Epicenter Ceramic Corporation (у Києві та Калуші), деревообробне підприємство «ЦБМ «Осмолода» та логістичні потужності загальною площею 172 000 кв. м у різних регіонах України.

Станом на червень 2024 року «Епіцентр» має в Україні 72 об’єкти під брендами «Епіцентр» та «Нова лінія», з них у Києві – 10. Унаслідок повномасштабного вторгнення РФ зруйновано шість ТЦ «Епіцентр» у Маріуполі, Нікополі, Бучі, Чернігові та Херсоні (два). 

«Епіцентр» має намір побудувати 100 МВт газової генерації за 2,2 млрд грн та інвестує 3 млрд грн у дахові сонячні електростанції. В цьому році «Епіцентр» планує закупити газопоршневі електростанції потужністю від 1 до 6 МВт для забезпечення електроенергією власних виробничих підприємств, а надалі й торгових центрів. $76,5 млн, або понад 3 млрд грн, «Епіцентр» витратить на сонячні електростанції, що дають змогу замістити до 30% споживання електроенергії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд