Категорія
Новини
Дата

Google офіційно оголосила про призначення нової директорки компанії в Україні

1 хв читання

Нова директорка Google Україна Тетяна Лукинюк /з особистого архіву

Тетяна Лукинюк очолила Google Україна Фото з особистого архіву

Компанія Google оголосила про призначення колишньої В2С директорки «Київстар» Тетяни Лукинюк на посаду нової голови Google Україна. Forbes дізнався про призначення Лукинюк на цю посаду в червні цього року

У 2020 році Тетяна Лукинюк увійшла до списку Forbes, у який потрапили українки, які «зробили себе самі».

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти 

  • Лукинюк стане другою очільницею Google Україна за весь час існування українського офісу компанії. Попередній голова Google Україна Дмитро Шоломко керував українським офісом Google з моменту його створення. Він покинув компанію у жовтні 2023-го після 17 років роботи на посаді. 
  • До призначення на посаду Google Україна Тетяна Лукинюк обіймала посаду B2C-директорки мобільного оператора «Київстар», де вона керувала операціями з продажу, маркетингу та обслуговування клієнтів. Про її звільнення з «Київстар» стало відомо 26 липня 2024 року.
  • «Сьогодні початок роботи на цій новій посаді є певним викликом, проте я сповнена рішучості зробити все можливе, щоб наші співробітники, клієнти, користувачі та партнери продовжували отримувати необхідну підтримку в складні часи», – каже Лукинюк.  

Контекст 

Google – одна з перших міжнародних компаній, що відкрила свій офіс в Україні ще у 2007-му. Після звільнення Дмитра Шоломка з посади директора Google Україна компанія відкрила вакансію на посаду Country Director наприкінці листопада 2023 року. 

Серед обовʼязкових вимог до кандидата був менеджерський досвід у галузях технологій, реклами чи онлайн-індустріях і досвід роботи в мультинаціональних командах.  

У 2020-му Тетяна Лукинюк увійшла до списку Forbes, у який потрапили українки, які «зробили себе самі». До роботи в «Київстар» вона працювала брендменеджеркою в Coca-Cola і директоркою з маркетингу Oriflame Cosmetics. У 2015–2021 роках Лукинюк керувала українським офісом Red Bull.  

Google Україна переважно консультує клієнтів, зокрема рекламодавців, розповідав Шоломко у 2024-му в інтерв’ю DOU. Одним із перших великих клієнтів компанії був маркетплейс Rozetka

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд