Категорія
Новини
Дата

Готельні комплекси, земля та рахунки. СБУ повідомила про арешт активів Медведчука, якими управляли з Росії

Суд наклав арешт на активи підозрюваного у держзраді проросійського політика Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, повідомляє СБУ. За даними слідства, управління активами здійснювалося безпосередньо з Росії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рішення суду стосується корпоративних прав підприємств зі статутним капіталом 38 млн грн, банківських рахунків на 1,3 млн грн, двох земельних ділянок площею 3 га і 5 га, а також двох готельних комплексів площею 4500 кв. м та 2400 кв. м.
  • За даними СБУ, схема полягала у заведенні коштів з російських банків на зареєстроване в Україні підприємство, яким володів громадянин РФ.
  • Гроші йшли начебто на утримання та оренду двох готельних комплексів у Івано-Франківській та Закарпатській областях, котрі через низку українських компаній належать Оксані Марченко. Управління ними насправді здійснювалося безпосередньо з Росії. СБУ вже встановила весь перелік цих суб’єктів, ідеться у повідомленні.

Контекст

Проти колишнього народного депутата Віктора Медведчука прокуратура веде дві кримінальні справи. Його підозрюють у держзраді, співпраці з російськими чиновниками для незаконного видобутку газу на шельфі Чорного моря та сприянні незаконному постачанню вугілля з тимчасово окупованої території Донбасу у 2014–2015 роках.

Медведчук сидів під домашнім арештом. Але коли російські війська почали бити ракетами по Україні, він зібрав речі та втік. Його дружина Оксана Марченко виїхала з України до Білорусі за пʼять днів до вторгнення Росії. 12 квітня Медведчука затримала СБУ.

Раніше суд наклав арешт на гелікоптер та літак, якими користувалася родина Медведчука. До цього було заарештовано 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Медведчука та його дружини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні