Категорія
Новини
Дата

Інтенсивність зустрічей з бізнесом в Офісі президента щодо тиску силовиків знизилася – заступник генпрокурора

Бізнес став менше звертатися до Офісу президента (ОП) через проблеми з правоохоронцями і податковою. Про це в інтервʼю Forbes розповів заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький, який входить до координаційної платформи на базі ОП для розв’язання проблем підприємців.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • На останній зустрічі, яка відбулася у кінці жовтня, були представники всього двох компаній з паливно-енергетичного сектору, каже Вербицький. «Ці зустрічі не закінчилися, але їхня інтенсивність зменшилася», – наголошує заступник генерального прокурора.
  • Всього в ОП пройшло понад 10 зустрічей. На них були присутні 30 компаній. Розглянули близько 50 ситуацій. Проте не всі питання стосувалися Офісу генерального прокурора. «Звучали питання щодо колізій у законодавстві та санкцій проти російського бізнесу. Також були питання до податкової», – пригадує Вербицький. 
  • В Офісі генпрокурора готові брати участь у зустрічах, якщо кількість запитів від бізнесу збільшиться. 

Контекст 

З липня цього року в ОП створена координаційна платформа, яка розглядає скарги підприємців на правоохоронні органи та інші державні установи. Її координують два заступники голови ОП – Ростислав Шурма, який відповідає за економічний блок, та Олег Татаров, котрий контролює силовий блок. Також у зустрічах брали участь представники Офісу генерального прокурора, Мінекономіки, Бюро економічної безпеки (БЕБ) тощо. 

Платформу створено за дорученням президента після того, як наприкінці червня Володимир Зеленський провів зустріч з бізнесом. Цього року бізнес усе частіше скаржиться на тиск із боку силовиків та податкової.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні