Категорія
Новини
Дата

Кабмін продовжив пільгові ціни на газ для постачальників тепла населенню

Уряд продовжив дію механізму покладання соціального обов’язку на ринку природного газу до середини квітня 2024 року, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Таким чином тарифи на тепло для населення в новому опалювальному сезоні залишаться незмінними.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Забезпечуємо незмінність тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні. «Нафтогаз» буде й надалі реалізовувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною – 7400 грн за тисячу кубічних метрів», – заявив очільник уряду.
  • За словами Шмигаля, сьогоднішнє рішення є частиною комплексних заходів з підготовки до зими.

Ключові факти

«Нафтогаз» – найбільша компанія в Україні, яка видобуває, зберігає та постачає природний газ і нафту. До складу компанії входять «Укргазвидобування», «Укртрансгаз», «Укртранснафта» та «Укрнафта».

«Нафтогаз» завершив 2022 рік зі збитком близько 40 млрд грн. Про це голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов сказав в ефірі «Business Breakfast із Володимиром Федоріним».

У грудні 2022-го голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов в інтервʼю Forbes розповів, що після закінчення війни тарифи на газ для населення мають бути ринковими. Підвищення тарифів буде поступовим і триватиме один-три роки. Це буде поступовий перехід з обовʼязковою підтримкою тих, хто цього потребує, через адресну монетизацію субсидій, каже очільник НАК.  

Наприкінці липня віцепремʼєр – міністр відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що Кабінет міністрів планує продовжити дію спецзобовʼязань на ринку газу з пільгового постачання підприємствам теплокомуненерго до 15 квітня 2024 року. Також уряд мав намір знизити базову ціну постачання НАК «Нафтогаз України» вдвічі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні