Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» отримав контроль над черговим облгазом РГК, яку повʼязують із Фірташем

Газорозподільне підприємство АТ «Закарпатгаз», яке входило в групу РГК, перейшло під контроль держави і працюватиме у складі НАК «Нафтогаз України», повідомило Міненерго. Це 19-те газорозподільне підприємство, яке перейшло в управління держави менш ніж за рік.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Відтепер держава розподілятиме газ для 278 000 приватних помешкань та понад 4000 юридичних споживачів у Закарпатській області. 
  • Для мешканців Закарпаття тарифи, особові рахунки та реквізити для оплати залишаються незмінними. 
  • У жовтні під контроль держави було передано АТ «Волиньгаз» і АТ «Чернігівгаз».

Контекст

Групу РГК пов’язують із Дмитром Фірташем. Проте офіційно він не є бенефіціаром цієї компанії.

У травні 2022-го Печерський районний суд арештував і передав в управління АРМА корпоративні права 26 облгазів. Потім уряд передав ці активи в управління «Нафтогазу України». Причина арешту – 1,5 млрд грн несплати за користування мережами.

До кінця року «Нафтогаз» планує замінити керівництво на всіх облгазах РГК, заявляв голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов Forbes. Це завдання «Нафтогаз» переклав на плечі новоствореної компанії «Газмережі». Щоб взяти під контроль розподіл газу в регіоні, «Газмережі» реєструють місцеву філію, яка має отримати ліцензію у НКРЕКП.

Паралельно регулятор має анулювати ліцензію діючого облгазу. Про націоналізацію облгазів та її проблеми читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні