Категорія
Новини
Дата

Посол Британії: Єдиний шанс Путіна – втома партнерів України. Але ми не втомлені

1 хв читання

Російському очільнику Володимиру Путіну не вдасться дочекатися втоми від війни з боку партнерів України, заявив посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс на спеціальній події Київського безпекового форуму.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Цитати

  • «Путін має тільки один шанс. Це втомленість партнерів України», – сказав Гарріс. Але зворотнє доводять дипломатичні події останніх тижнів – нові безпекові угоди з США та Японією, рішення G7 про використання доходів з російських активів, конференція з відновлення у Берліні, саміт миру у Швейцарії.
  • «Через ці три події ми продемонстрували, що не втомлені. Що ми разом з Україною – зараз і назавжди», – сказав він.
  • Наразі Україна має безпекові угоди вже з усіма країнами G7, підкреслив дипломат. Буде практично 30 партнерів, з якими Україна матиме аналогічні угоди. «Це обов’язок підтримувати безпеку України й зараз, і протягом 10 років. Я повторюю: ми не втомлені, ми разом з Україною», – додав Гарріс.

Контекст

Напередодні саміту миру у Швейцарії Путін висунув свої вимоги до України. Основні – відмовитись від шляху до НАТО та вивести війська з Донецької, Луганської, Херсонської й Запорізької областей.

Росія намагалась зірвати саміт миру, але Україна не капітулюватиме, заявив у відповідь прем’єр Британії Ріші Сунак.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд