Категорія
Новини
Дата

У додатку Revolut тепер можна замовити тур або екскурсію. Необанк намагається створити super-app

У додатку найбільшого європейського необанку Revolut зʼявилася нова функція – «Пригоди». Відтепер користувачі мають можливість замовити тур або екскурсію, пише видання Sifted.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Користувачам додатка Revolut із Європи та Великої Британії доступні понад 300 000 заходів, зокрема музейні та гастрономічні тури.
  • Компанія не стягує комісію за бронювання. За стандартним планом користувачі отримуватимуть кешбек 3%, а за дорожчими тарифами – 10%.

Контекст

Необанк Revolut пропонує різноманітні послуги: від інвестицій у криптовалюти та акції до перепусток у зали очікування в аеропортах. Компанія має 30 млн користувачів в усьому світі. Її конкуренти у гонитві за створення super-app (додатка для всього) у Європі – сервіс «Купуй зараз, плати потім» Klarna та мобільний додаток Bolt. У кожного з них – по 150 млн користувачів.

Revolut став однією з найдорожчих фінтех-компаній у світі та найдорожчим британським технологічним стартапом на тлі бурхливої глобальної експансії. Два роки тому він залучив £800 млн за рекордної оцінки в $33 млрд. 

Створені приблизно в один час зі стартапом Миколи Сторонського та Влада Яценка, необанки Starling та Monzo отримали банківську ліцензію у Великій Британії у перші роки існування, коли ще не мали мільйонів клієнтів. Більший за них Revolut досі працює на ліцензії електронних грошей. Revolut подав заявку на банківську ліцензію в січні 2021 року. До цього компанія отримала європейську банківську ліцензію від Банку Литви. 

У травні стало відомо, що фіндиректор Revolut Мікко Саловаара залишає посаду на тлі дворічних намагань фінтех-стартапу отримати банківську ліцензію у Великій Британії. Джеймс Редфорд, виконавчий директор Revolut NewCo UK, відділу, який займався питанням банківської ліцензії у Великій Британії, пішов із компанії у березні цього року. 

Раніше Банк Англії повідомив, що планує відхилити заявку Revolut на банківську ліцензію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні