Категорія
Новини
Дата

monobank відновив роботу після масштабного збою (оновлено)

У роботі monobank 1 квітня стався збій, повідомив співзасновник Олег Гороховський. Користувачі не могли авторизуватися та отримати доступ до додатка протягом кількох годин. Станом на 17:26 роботу вдалося відновити.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У роботі monobank стався збій, під час спроб зайти у додаток зʼявлялося повідомлення «Помилка мобільного застосунку».
  • Гороховський підтвердив збій, написавши: «Трохи впали. Перепрошую».
  • Причини збою в роботі додатка невідомі.
monobank відновив роботу після масштабного збою (оновлено) /Фото 1
  • Станом на 15:40 картки працювали в звичайному режимі, але застосунок ще був недоступним.
  • О 17:26 Гороховський написав, що додаток відновив нормальну роботу, і вибачився перед клієнтами за незручності.

Контекст

За час вторгнення mono збільшив кількість клієнтів на 54%, до 7,8 млн, та розпочав вихід на польський ринок (але поки що безрезультатно). Засновники прогнозують цьогоріч зростання чистого прибутку у 2,7 раза, до еквівалента приблизно $240 млн. Як бачать розвиток mono партнери банку – «Підприємець року – 2023» Олег Гороховський і Михайло Рогальський – у матеріалі Forbes Ukraine.

Наприкінці січня monobank пережив надпотужну DDoS-атаку, про що Гороховський систематично звітував у Telegram-каналі. На піку загальне навантаження на сервіс сягало 580 млн запитів. Під час DDoS-атак хакери намагалися перенавантажити сайт чи сервіс, щоб він почав гальмувати або став недоступним для звичайних користувачів. Тоді monobank, який має майже 900 000 активних клієнтів, вдалося уникнути такого сценарію.

За словами співзасновника, monobank – одна з найбільш атакованих ІТ-цілей у країні. Ще одна атака сталася 12 грудня 2023-го, у день масштабної кібератаки на найбільшого в країні оператора «Київстар». Тоді хакери атакували точки входу на Amazon, сервіс «банки» та сайт mono.

Також необанк відбивав DDoS-атаки напередодні повномасштабного вторгнення 16 лютого 2022 року та в день першого масованого обстрілу на енергетику 10 жовтня 2022-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні