«Укрнафта» відновила роботу після обшуків. Корецький приступив до виконання обовʼязків голови компанії /ukrnafta.com
Категорія
Новини
Дата

«Укрнафта» відновила роботу після обшуків. Корецький приступив до виконання обовʼязків голови компанії

ukrnafta.com

Правоохоронні органи завершили слідчі дії у центральному офісі ПАТ «Укрнафта», роботу підприємства відновлено. Про це йдеться у повідомленні на корпоративній сторінці компанії в Facebook.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В «Укрнафті» повідомили, що новопризначений керівник компанії Сергій Корецький приступив до виконання обовʼязків.
  • За його словами, на сьогодні основна задача – забезпечити безперервну роботу підприємства в умовах воєнного стану, зберегти стабільні обсяги видобутку вуглеводнів та фіскальну дисципліну. 

Контекст

6 листопада пʼять великих промислових підприємств «Укрнафта», «Укртатнафта», «Мотор Січ», «АвтоКрАЗ» та «Запоріжтрансформатор» примусово були переведені в державну власність. Держава скористалася можливістю вилучати приватну власність під час воєнного стану

Forbes оцінює відчужені державою активи у $956,5 млн. До 24 лютого їхня сукупна вартість була у 2,5 раза вищою – $2,426 млрд.

Міністр оборони Олексій Резніков зазначає, що про націоналізацію підприємств не йдеться – Міноборони перебрало на себе контроль над ними на час воєнного стану. Через рік після його завершення або через пʼять років, у разі, якщо цей період затягнеться, уряд має повернути акції колишнім власникам або компенсувати їхню вартість.

9 листопада БЕБ і СБУ прийшли з обшуками в «Укртатнафту». Керівництво компанії підозрюють в ухиленні від сплати податків. Слідство заявляє, що у схемі також задіяна група підприємств, які постачають паливно-мастильні матеріали. Того ж дня «Укрнафта» заявила, що співробітники та керівники компанії не змогли потрапити на робочі місця, робота центрального офісу «Укрнафти» заблокована озброєними людьми.

10 листопада колишній керівник мережі АЗС WOG Сергій Корецький очолив ПАТ «Укрнафта» й ПАТ «Укртатнафта», акції яких було примусово передано Міністерству оборони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні