Велика Британія надасть Україні ударні безпілотники дальнього радіусу дії /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Велика Британія надасть Україні ударні безпілотники дальнього радіусу дії

Getty Images

Велика Британія направить в Україну сотні нових ударних безпілотників великої дальності з радіусом дії понад 200 км, повідомив британський уряд після того, як президент Володимир Зеленський прибув до країни для переговорів із премʼєр-міністром Ріші Сунаком.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Сьогодні премʼєр-міністр підтвердить подальше постачання Великою Британією сотень зенітно-ракетних комплексів і додаткових безпілотних авіаційних систем, включаючи сотні нових ударних безпілотників великої дальності з радіусом дії понад 200 км», – йдеться у заяві уряду.
  • Зазначається, що все це буде доставлено в найближчі місяці, оскільки «Україна готується посилити свій опір російському вторгненню, що триває».
  • Також під час сьогоднішньої зустрічі премʼєр-міністр обговорить із Зеленським, яка підтримка потрібна Україні з боку міжнародного співтовариства, це стосується термінової військової допомоги, так і техніки для довгострокової оборони.

Контекст

Велика Британія передає Україні крилаті ракети Storm Shadow великої дальності напередодні довгоочікуваного контрнаступу проти російських військ, пише CNN із посиланням на кілька високопосадовців. Згодом у британському Міноборони підтвердили цю інформацію. Storm Shadow – це крилата ракета великої дальності, спільно розроблена Великою Британією та Францією, яка зазвичай запускається з повітря. Її дальність – понад 250 км, це трохи менше ніж у американських армійських тактичних ракетних систем класу «земля–земля» або ATACMS, про які Україна давно просила.

Це не вперше, коли Велика Британія заходить далі за США в озброєннях, які вона готова надати Україні. Країна була першим союзником, який оголосив, що відправляє сучасні західні танки в Україну, у січні пообіцявши 14 танків Challenger 2, перш ніж США оголосили, що незабаром після цього нададуть танки M-1 Abrams.

Раніше премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак дав зрозуміти, що країна розглядає можливість надсилання зброї великої дальності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні