Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада розблокувала підписання закону про повернення довоєнних податків

1 хв читання

Верховна Рада розблокувала підписання закону щодо часткового повернення податкових перевірок, скасування «спрощенки» у 2% і відновлення штрафів за невикористання РРО. Про це повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Жодна з трьох постанов про скасування прийняття цього закону на засіданні у четвер, 13 липня, не набрала мінімально необхідної кількості голосів, повідомив Железняк.
  • «Відповідно, голова парламенту отримав право підписати закон, передати його на підпис президенту та з 1 серпня він набере чинності», – уточнив депутат.

Контекст

30 червня Верховна Рада ухвалила змінений законопроєкт №8401. За документ проголосували 239 нардепів.

Закон передбачає часткове повернення податкових перевірок, скасування «спрощенки» у 2% та відновлення штрафів за невикористання РРО. Ці пільгові норми нардепи ухвалили ще на початку війни – у березні 2022 року.

Повернення до довоєнного оподаткування – вимога МВФ. Прийняття законопроєкту забезпечить виконання меморандуму з МВФ про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022-го (наприкінці березня український уряд і МВФ домовилися про чотирирічну програму фінансування на $15,6 млрд) і сприятиме збільшенню податкових надходжень у 2023 році. 

За підрахунками Мінфіну, цього року законопроєкт має принести до бюджету 10 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд