Категорія
Новини
Дата

«Яндекс» викупив залишки товарів ІКЕА у Росії

«Яндекс Маркет», що належить російському інтернет-гіганту «Яндекс», погодився викупити запаси шведського меблевого гіганта IKEA, який закрив магазини у Росії, пише Reuters

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 16 листопада «Яндекс» підписав документи на купівлю більше 20 млн товарів IKEA, від меблів до мʼяких іграшок, що залишилися після фінального онлайн-продажу цього літа, додавши, що почне продавати товари до кінця року.
  • «Яндекс» продаватиме товари в розділі свого онлайн-майданчика під назвою «Товари ІКЕА», який обʼєднує товари з виробничих майданчиків у Росії, які раніше постачали ІКЕА товарний інвентар та речі ІКЕА, привезені з-за кордону.
  • Головний франчайзі Ingka, якому належить більшість магазинів IKEA, у тому числі в Росії, заявила минулого місяця, що ще не вирішила, чи продавати свої магазини IKEA в Росії, на частку яких у 2021 році припало близько 4% продажів її групи. Його торгові центри країни залишаються відкритими.

Контекст

IKEA вирішила закрити свої магазини в Росії після того, як у лютому Москва ввела війська до України. Багато інших західних компаній — від виробників енергії до мереж продуктів харчування та одягу — пішли з Росії.

3 березня Inter IKEA Group вирішила призупинити експорт в Росію та Білорусь та імпорт з цих країн через агресію проти України. Група зупиняє всі виробничі операції IKEA Industry в РФ. Усі поставки від усіх субпостачальників до цих підрозділів призупиняються. Материнська компанія IKEA (Ingka Group) вирішила призупинити всі роздрібні операції IKEA в Росії.

Фонд Ingka 3 березня оголосив про негайну пожертву €20 млн вимушеним переселенцям внаслідок війни в Україні.

У червні стало відомо, що ІКЕА вирішила «зменшити масштаб бізнесу в Росії», зокрема ритейлер позбавиться виробничих активів у Росії й продасть всі чотири фабрики, що належать йому. Компанія розпочала пошук нових власників для підприємств у Ленінградській, Кіровській та Новгородській областях.

IKEA припинила роздрібну торгівлю в Росії в березні і вже «попрощалася» з приблизно 10 000 із 12 000 своїх співробітників у Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні