Категорія
Новини
Дата

З «Укрнафти» звільнять декількох топменеджерів – enkorr

Нове керівництво «Укрнафти» вирішило звільнити декількох топменеджерів компанії, пише enkorr із посиланням на свої джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Відомо про звільнення віцепрезидента компанії Фелікса Луньова, очільника департаменту збуту нафти й газу Андрія Куща та голови юридичної служби В’ячеслава Карташова.
  • «Рішення прийнято, процес звільнення знаходиться на різних етапах у кожного, але це лише питання часу», – сказав на правах анонімності співрозмовник видання.
  • Також відомо про звільнення інших співробітників компанії середньої ланки. 

Контекст

Андрій Кущ та В’ячеслав Карташов працювали в «Укрнафті» з 2003 року, коли група «Приват» отримала операційний контроль над компанією. Раніше Карташов працював особистим адвокатом Ігоря Коломойського. Андрій Кущ був куратором аукціонів із продажу нафти та скрапленого газу.

Фелікс Луньов був призначений віцепрезидентом «Укрнафти» у 2016 році за часів головування Марка Ролінза.

На початку листопада 2022-го акції «Укрнафти» та «Укртатнафти» були відчужені на користь держави. Ці активи – вагома складова бізнес-імперії неформальної групи «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова

10 листопада стало відомо, що Сергій Корецький очолив «Укрнафту» і «Укртатнафту».

«Укрнафта» – найбільший видобувник нафти в Україні. До націоналізації 50% +1 акція «Укрнафти» належали державній «Нафтогаз України», групі «Приват» – близько 42% акцій. Решта – міноритарні акціонери. До війни Forbes оцінював «Укрнафту» майже у $1,5 млрд. Зараз вартість компанії – $748 млн. Частка групи «Приват» – $314 млн.

«Укрнафта» видобувала нафту, Кременчуцький НПЗ її переробляв на пальне, яке продавалось на АЗС групи «Приват». Крім 500 заправок «Укрнафти», які були відчужені, «Приват» зберіг близько 1000 АЗС. Це найбільша мережа в Україні, заправки якої працюють під різними брендами: ANP, «Авіас», Sentosa, «Мавекс».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні