Зеленський звільнив заступника голови СБУ Якушева та начальників управлінь на Запоріжжі й Сумщині /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Зеленський звільнив заступника голови СБУ Якушева та начальників управлінь на Запоріжжі й Сумщині

Getty Images

Президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Якушева з посади заступника голови СБУ, відповідний указ оприлюднений на сайті голови держави. Також президент звільнив двох начальників управлінь Служби безпеки України в Запорізькій та Сумській областях.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, з посади начальника управління СБУ в Запорізькій області звільнили Бориса Безрукого, а Едуарда Федорова звільнили з посади начальника управління спецслужби в Сумській області, замість нього призначили Олега Красношапку.
  • Також сьогоднішнім указом звільнено Олександра Провоторова з посади начальника Департаменту господарського забезпечення СБУ. Ще президент звільнив Ігоря Носка з посади начальника департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ й призначив на його місце Олега Храмова.

Контекст

19 липня Верховна Рада звільнила Баканова з посади голови СБУ. Баканова усунули від виконання обовʼязків голови Служби безпеки України відповідно до статті 47 дисциплінарного статуту ЗСУ, затвердженого Законом України від 24 березня 1999 року №551-XIV. Ця норма передбачає усунення військовослужбовця від виконання службових обов’язків за «невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків».

Тим часовим виконувачем обовʼязків голови СБУ став Василь Малюк. У серпні Зеленський звільнив керівників управлінь Служби безпеки в Києві та Київській області, а також у Тернопільській і Львівській областях.

7 лютого Верховна Рада призначила Василя Малюка на посаду голови СБУ

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні