Категорія
Новини
Дата

Генсек ООН Гутерреш після зустрічі із Зеленським та Ердоганом відвідає один з українських портів

1 хв читання

Генеральний секретар Організації Обʼєднаних Націй Антоніу Гутерреш сьогодні зустрінеться з президентами України й Туреччини у Львові. Наступного дня він відвідає один із трьох українських портів, про це повідомляє «Інтерфакс».

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Під час зустрічі з главами української та турецької держав Гутерреш обговорюватиме можливості щодо деескалації війни, повідомив заступник представника генсека Фархан Хак.
  • Генсек ООН планує порушити питання пересування суден з українських портів у Чорне море, експорту продовольства та зерна, а також ситуації навколо Запорізької АЕС.
  • Потім Гутерреш відвідає один із трьох українських портів у межах Чорноморської ініціативи щодо зерна.
  • Представник генсека ООН Стефан Дюжаррік напередодні повідомив, що Гутерреш вирушить до Одеси, де відвідає місцевий порт, що діє в межах Чорноморської ініціативи щодо зерна. 
  • «До свого повернення в Нью-Йорк Антоніу Гутерреш зробить зупинку в Стамбулі та побуває у Спільному координаційному центрі, який сприяє реалізації Чорноморської ініціативи», – повідомляє пресслужба ООН.

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів».

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни з Одеського порту з українським продовольством вийшло судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямувало до порту Триполі в Лівані. 5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ.

8 серпня з порту Південний уперше від початку війни вийшло судно з продовольством. «Наша мета – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3–5 суден на добу», – повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд