Категорія
Новини
Дата

LinkedIn додасть функції ШІ для полегшення пошуку кандидатів на роботу

Соціальна мережа LinkedIn, що належить Microsoft Corp., вирішила запустити функції штучного інтелекту до свого основного бізнесу, що дозволить рекрутерам знаходити кандидатів на роботу, а фахівцям з маркетингу створювати рекламні кампанії, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Соціальна мережа використовує для розробки своїх функцій технологію OpenAI, творця ChatGPT. Компанія, дохід якої за попередні 12 місяців становив понад $15 млрд, не планує стягувати додаткову плату за нові функції.
  • LinkedIn налічує понад 950 млн учасників, переважна більшість з яких не платять за цю послугу. Її основний бізнес – стягувати гроші з рекрутерів, спеціалістів з маркетингу та продажу за доступ до своїх даних. Для цього потрібно, щоб ці клієнти виконували пошук у базі даних LinkedIn, використовуючи фільтри, ключові слова та інші методи пошукових систем.
  • Тепер компʼютер, наприклад, зможе запитати рекрутера, чи зацікавлений він у кваліфікованих кандидатах з іншого міста, де компанія також має офіси, чи людей, чиї посади не збігаються, але мають схожі навички.
  • Райан Росланський, виконавчий директор LinkedIn, повідомив Reuters, що в епоху, коли назви посад швидко змінюються, LinkedIn намагається заохочувати наймати людей, навички яких відповідають вимогам посади, незалежно від освіти.
  • «Коли ви просто зосереджуєтеся на тому, чи хтось навчався в школі Ліги плюща або працював у Google, ви говорите про дуже вузьке коло людей, яких всі намагаються найняти. Коли ви зосереджуєтесь на навичках, необхідних для виконання роботи по суті, раптово ви бачите, що є десятки тисяч кандидатів, – сказав він. – Ви не можете просто дивитися на назви посад».
  • LinkedIn додає аналогічні інструменти для фахівців із продажу, які шукають потенційних клієнтів, а також представляє інструмент, який використовуватиме ШІ для читання вебсайту компанії та створення маркетингової кампанії для продуктів та послуг для бізнесу, які потім працюватимуть на сайті LinkedIn.

Контекст

LinkedIn заробляє гроші за рахунок продажу реклами, а також стягує плату за передплату з рекрутерів та фахівців із продажу, які використовують мережу для пошуку потенційних клієнтів. У травні соціальна мережа вирішила скоротити 716 робочих місць через нестійкий попит, а також закрити свою програму для пошуку роботи InCareers, орієнтовану на Китай.

Минулого тижня OpenAI оголосила про оновлення свого чат-бота ChatGPT, включаючи можливості керування програмою за допомогою голосу або шляхом завантаження зображення, а також можливість переглядати вебсторінки. Також компанія веде переговори з колишнім дизайнером Apple Джоні Айвом та Масайосі Соном із SoftBank про створення компанії, яка працюватиме над ШІ-девайсом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні