Ціни на пшеницю зросли до п’ятимісячного максимуму після атак Росії на українські порти
Категорія
Новини
Дата

Ціни на пшеницю зросли до п’ятимісячного максимуму після атак Росії на українські порти

Ціни на пшеницю піднялися до пʼятимісячного максимуму у вівторок, 25 липня, через атаки РФ на українські порти, пише Financial Times. Фʼючерси на пшеницю, які торгуються в Чикаго, зросли на 2,6% – до $7,7725 за бушель, що стало найвищим показником із середини лютого.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ціни на пшеницю досягли рекордного рівня раніше цього року. Росія та Україна виробляють близько 30% пшениці, яка продається у світі, що викликає побоювання з приводу її нестачі.
  • Ціни зросли минулого тижня після того, як Росія вийшла з угоди за посередництва ООН з експорту українського зерна через Чорне море. 

Контекст

17 липня РФ направила Туреччині, Україні й ООН свої заперечення щодо продовження «зернової угоди» та відмовилася її продовжувати.

19–21 липня ворог атакував портову інфраструктуру Одеси й області. Зокрема, удар нанесено по зерновому та олійному терміналах. У порту Чорноморськ знищено 60 000 т зерна. Постраждала зернова інфраструктура міжнародних й українських трейдерів і перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. 

У ніч на 24 липня Росія майже чотири години атакувала дронами-камікадзе портову інфраструктуру Дунаю. Є руйнування та постраждалі серед працівників порту, повідомила пресслужба ОК «Південь». За даними Forbes, удару зазнав порт Рені, пошкоджені обʼєкти портового оператора Maersk. 

Біля Ізмаїльського морського торговельного порту кинули якір 29 суден, у тому числі танкери-хімовози, після того, як Росія знищила зернові склади на річці Дунай.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні