Категорія
Новини
Дата

У Європі готуються до можливих відключень мобільного звʼязку взимку – Reuters

Цієї зими в Європі можуть бути перебої із мобільним зв'язком, якщо відключення електроенергії або її нормування виведе з ладу частину мобільних мереж по всьому регіону, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рішення Росії припинити постачання газу ключовим маршрутом до Європи збільшило ймовірність нестачі електроенергії. У Франції ситуація посилюється зупинкою кількох атомних електростанцій на технічне обслуговування. Представники телекомунікаційної галузі побоюються, що сувора зима піддасть телекомунікаційну інфраструктуру Європи випробуванню.
  • В даний час у багатьох європейських країнах недостатньо резервних систем, щоб впоратися з масовими відключеннями електроенергії, заявили чотири керівники телекомунікаційних компаній, що підвищує ймовірність перебоїв у роботі мобільних телефонів.
  • Країни Європейського союзу, включаючи Францію, Швецію та Німеччину, намагаються забезпечити безперервність звʼязку, навіть якщо відключення електроенергії призведе до виснаження резервних батарей, встановлених на тисячах стільникових антен, розкиданих їхньою територією.
  • У Європі майже півмільйона телекомунікаційних вишок, і більшість із них мають резервні батареї, яких вистачає приблизно на 30 хвилин для роботи мобільних антен.
  • У Франції план, запропонований дистрибʼютором електроенергії Enedis, передбачає потенційне відключення електроенергії терміном до двох годин у гіршому випадку, повідомили два джерела. Компанія заявила, що змогла ізолювати ділянки мережі для постачання пріоритетних клієнтів, таких як лікарні, ключові промислові обʼєкти та військові, і що місцева влада має додати інфраструктуру операторів звʼязку до списку пріоритетних клієнтів.
  • Телекомунікаційні компанії у Швеції та Німеччині також висловили стурбованість щодо потенційної нестачі електроенергії своїм урядам, повідомили кілька джерел. Шведський телекомунікаційний регулятор PTS працює з операторами звʼязку та іншими державними установами над пошуком рішень. Це включає обговорення наслідків нормування електрики.
  • Італійське телекомунікаційне лобі заявило агентству Reuters, що хоче, щоб мобільна мережа була виключена з будь-яких відключень електроенергії, і порушить це питання перед новим урядом Італії.
  • Виробники телекомунікаційного обладнання Nokia та Ericsson працюють з операторами мобільного звʼязку, щоб помʼякшити наслідки нестачі електроенергії, повідомили три джерела. За словами чотирьох керівників телекомунікаційних компаній, європейські оператори звʼязку мають переглянути свої мережі, щоб знизити додаткове енергоспоживання, та модернізувати своє обладнання, використовуючи більш енергоефективні радіосистеми.

Контекст

Росія скоротила постачання газу до Європи після того, як Захід підтримав Україну і ввів санкції проти Москви за вторгнення, внаслідок цього країни змушені шукати альтернативні джерела постачання.

Наразі Європейська комісія запропонувала надзвичайні заходи ЄС, у тому числі збори за непередбачений прибуток з енергетичних компаній та скорочення споживання електроенергії.

Країни ЄС обговорюють ці пропозиції та прагнуть схвалити їх, коли міністри енергетики ЄС зустрінуться в пʼятницю на екстрене засідання.

Раніше цього місяця ЄС запропонував пакет екстрених заходів для боротьби зі зростаючими цінами на енергоносії, але виключив обмеження цін на газ. Уже тоді ця ідея розділила 27 країн – членів блоку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні