Категорія
Новини
Дата

Credit Suisse отримав найбільший річний збиток з часів фінансової кризи через різке виведення коштів клієнтами

Швейцарський банк Credit Suisse отримав найбільші щорічні збитки у 7,3 млрд швейцарських франків з часів фінансової кризи 2008 року, пише Financial Times. За IV квартал кредитор отримав збитки у розмірі 1,4 млрд швейцарських франків ($1,5 млрд), у жовтні клієнти вивели 10% активів банку. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що клієнти вивели із групи 107 млрд швейцарських франків за квартал, при цьому дві третини відтоку припали на жовтень, кажуть у банку.
  • Credit Suisse приступає до радикальної реструктуризації у спробі повернутися до прибутку. Згідно з планом, група звільняє 9000 із 52 000 співробітників, виділяючи свій інвестиційний банк First Boston, а також посилить бізнес з управління активами.
  • У четвер банк попередив, що у 2023 році він очікує ще на один «суттєвий збиток», оскільки покриє витрати на реструктуризацію.
  • Поряд із квартальними результатами банк також оголосив про завершення операції з придбання M Klein & Company.
  • За останні три місяці минулого року Credit Suisse повідомив про 33-відсоткове падіння доходів, в основному через 74-відсоткове зниження комісій за інвестиційно-банківські послуги.
  • Тоді як результати показали відтік протягом кварталу, голова та головний виконавчий директор банку наполягали на тому, що відтік було зупинено, і клієнти почали повертатися.

Контекст

На початку жовтня топменеджмент Credit Suisse намагавася переконати великих клієнтів, контрагентів та інвесторів у достатній ліквідності на тлі побоювань щодо фінансової стійкості банку. Акції Credit Suisse впали на 9% на початку торгів.

Помітивши падіння акцій Credit Suisse більш ніж на 25% минулого місяця, виконавчий директор Credit Suisse Ульріх Кернер розіслав службову записку по всій компанії, щоб заспокоїти співробітників щодо капіталу та ліквідності банку, пише FT. Кернер спростував повідомлення про те, що банк звертався до інвесторів щодо потенційного залучення додаткового капіталу.

Ціна акцій Credit Suisse підскочила на 7,5% після новин про готовність наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммада бін Салмана інвестувати близько $500 млн у новий підрозділ інвестбанку – CS First Boston. Голова ради директорів банку Аксель Леманн допоміг зупинити рекордне падіння акцій, коли сказав, що ситуація з ліквідністю банку покращилася, а величезний відтік клієнтських активів на початку кварталу припинено.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні