Категорія
Новини
Дата

Концерн Rheinmetall готовий дати снаряди до танків Leopard для України

Німецький оборонний концерн Rheinmetall уже збільшив виробничі потужності і може забезпечити необхідними боєприпасами танки Leopard 2, які Німеччина та інші країни передадуть Україні, пише Deutsche Welle.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Rheinmetall до цього готовий і наперед значно збільшив свої потужності з виробництва боєприпасів, особливо великокаліберних», – заявили в концерні, відповідаючи на запит газети Rheinische Post.
  • У Rheinmetall також зазначили, що вклали і продовжують вкладати значні кошти у збільшення штату співробітників та створення нових виробничих потужностей, імовірно, маючи на увазі будівництво нового заводу з виробництва боєприпасів. «Ми робимо все, щоб підтримати Україну, а також НАТО та федеральний уряд, зокрема й необхідними боєприпасами», – кажуть на підприємстві.
  • За їхніми словами, збільшення потужностей дозволить концерну забезпечити потреби у боєприпасах як Бундесверу, так і сил оборони інших країн, на озброєнні яких стоять танки Leopard 2.

Контекст

Танк Leopard 2 оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою, до його загального боєкомплекту входять 42 постріли. Гармата може вести вогонь осколково-фугасними та бронебійними снарядами, а також легкими протитанковими ракетами типу LAHAT.

Раніше президент України Володимир Зеленський розкритикував заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо умов надання німецьких Leopard Україні. Шольц заявив, що умовою надання танків Україні є передача американських танків Abrams.

20 січня союзники домовилися передати Україні озброєння за підсумками восьмої зустрічі контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн», а також підтвердили готовність до подальших дій, заявив міністр оборони США Ллойд Остін. На той момент Німеччина не прийняла рішення про передачу Україні танків Leopard

Вчора Уряд Німеччини повідомив про постачання Україні танків Leopard 2. Також країна видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, котрі хочуть швидко поставити німецькі танки зі своїх складів в Україну. Наразі мета німецького уряду – швидко зібрати два танкові батальйони з танками Leopard 2 для України. Як перший крок Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 із запасів Бундесверу. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні