Категорія
Новини
Дата

Міноборони Росії заявило про чергове відведення танків від кордонів України після навчань

Міноборони Росії заявило про нове відведення військ та техніки від українських кордонів після завершення навчань. Танки та бронетехніку перевозять на тисячу кілометрів, повідомила пресслужба відомства.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ешелон з особовим складом та військовою технікою підрозділів танкової армії Західного військового округу висунувся до пункту постійної дислокації у Нижегородській області після завершення планових навчань, сказано у повідомленні.
  • Перевезення танків та броньованої гусеничної техніки здійснюється залізничним транспортом на відстань близько 1000 км, уточнило відомство.

Контекст

15 лютого Міноборони РФ повідомило, що підрозділи Західного та Південного військових округів завершили навчання та розпочали повернення до пунктів базування. Також РФ показала, що нібито повертає до місць постійної дислокації військову техніку з окупованого Криму.

У той же день президент США Джо Байден заявив, що вторгнення Росії в Україну все ще можливе, незважаючи на заяви РФ про відведення військ.

США та Британія заявляють, що Росія за останні кілька діб збільшила на 7000 кількість військових поблизу українських кордонів. Ознак реального відведення військ Росією від українських кордонів немає, заявив 16 лютого президент Володимир Зеленський.

17 лютого МЗС Росії передало послу США реакцію Москви на раніше отриману американську відповідь щодо російського «проєкту договору між РФ і США про гарантії безпеки». У ньому сказано, що американська сторона не дала конструктивної відповіді і Росія «буде змушена реагувати, зокрема шляхом реалізації заходів військово-технічного характеру».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні