Категорія
Новини
Дата

ВАКС дозволив націоналізувати виробника продукції «Ушастий нянь»

1 хв читання

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про націоналізацію «Вінницяпобутхім», яке належало АТ «Невская косметика», повідомляє пресслужба суду.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Колегія суддів ВАКС застосувала санкцію до російського підприємства АТ «Невская косметика».
  • Зокрема, у дохід держави ВАКС стягнув актив, який належить АТ «Невская косметика», – частку в розмірі 100% акцій статутного капіталу Приватного акціонерного товариства «Вінницяпобутхім».
  • Упродовж п’яти днів з дня проголошення рішення суду може бути подана апеляційна скарга учасником справи або його представником до Апеляційної палати ВАКС.

Контекст

 «Невская косметика» придбала «Вінницяпобутхім» у її топменеджменту у 2006 році. За даними російського «Коммерсанта», купівля підприємства обійшлася компанії не менш ніж у $5 млн.

В останні роки перед повномасштабним вторгненням у «Вінницяпобутхім» справи йшли не дуже добре, писав Forbes Ukraine у липні 2022 року. За даними ProConsulting, якщо 2019 року частка «Вінницяпобутхім» на українському ринку становила 10%, то у 2021-му – 5%. 

У липні 2022 року активи ПрАТ «Вінницяпобутхім» арештували та передали в управління АРМА. Зокрема, під арешт потрапили земельні ділянки і торговельні марки, власником яких є «Невская косметика»: «Ушастый нянь», «Лотос», «Ворсинка», «Мистер Чистер», ВПХ, «Макс», Index, NC, NevskayaNCCosmetika, кошти на рахунках.

За результатами конкурсного відбору управителем активів підприємства, яке простоювало протягом 18 місяців, стало TOB «Крайтекс-Сервіс», яке належить Руслану Шостаку і Валерію Кіптику

У липні 2023 року «Крайтекс-Сервіс» відновила виробництво на «Вінницяпобутхім» лінійки засобів для чищення. У його відновлення компанія планує інвестувати 400 млн грн, розповідав Forbes Ukraine директор «Крайтекс-Сервіс» Сергій Зайков.

У червні 2024-го Міністерство юстиції України ініціювало передачу «Вінницяпобутхім» у власність держави.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд