Зеленський увів санкції щодо «Запоріжсталі» та анонсував націоналізацію російської частки /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Зеленський увів санкції щодо «Запоріжсталі» та анонсував націоналізацію російської частки

1 хв читання

Getty Images

Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти 13 фізичних та 28 юридичних осіб, які допомагали РФ тримати контроль над «Запоріжсталлю», про це він написав у соцмережах. Також очільник держави повідомив про запуск процедури конфіскації російської частки.

Ключові факти

  • «Перший санкційний пакет – щодо «Запоріжсталі». Своїм указом наклав обмежувальні заходи на 41 особу – 13 фізичних та 28 юридичних, – за допомогою яких РФ зберігала контроль над підприємством, шкодила нашій економіці», – написав він. 
  • Також президент повідомив про запуск процедури конфіскації російської частки, за словами Зеленського, «вона працюватиме для України й українців».
  • Загалом голова держави повідомив про кілька санкційних пакетів і зазначив, що підписав відповідні укази.
  • Згідно з указом, під санкції потрапили три акціонери «Запоріжсталі»: «Global Steel Investments», «Київ Секюрітіз Груп», «Мідланд Кепітал Менеджмент», а також державна російська корпорація «ВЕБ.РФ».

Контекст

З 2 березня у зв’язку з загостренням воєнних дій у регіоні «Метінвест» Ріната Ахметова та Вадима Новинського перевів частину обладнання комбінату «Запоріжсталь» у режим гарячої консервації.

Наприкінці березня «Запоріжсталь» частково відновила роботу цеху холодного прокату для виробництва та відвантаження холоднокатаних рулонів європейському споживачу. За місяць після вимушеної зупинки комбінат «Запоріжсталь» вивів із консервації обладнання та частково відновив виробництво. З квітня 2022 року комбінат працював у середньому на 50% потужності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні