Категорія
Новини
Дата

Японія запровадила додаткові санкції проти Росії

Кабінет міністрів Японії погодився запровадити нові санкції проти Росії після того, як Москва анексувала територію України. Всього до списку осіб, які попадуть під заморожуванню активів, додасться 81 особа, а також девʼять організацій.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • До них входять проросійські сепаратисти на сході та півдні України, які, як вважається, несуть пряму відповідальність за анексію. Також включені високопоставлені урядовці та організації, повʼязані з військовими.
  • Заступник головного секретаря кабінету міністрів Кіхара Сейджі пізніше заявив журналістам, що кроки, які Росія називає «референдумами» та «приєднанням», обмежують суверенітет та територіальну цілісність України та є порушенням міжнародного права.
  • Він сказав, що Японія рішуче засуджує їх, додавши, що його країна не може миритись зі спробами Росії в односторонньому порядку змінити статус-кво.
  • Кіхара сказав, що Японія продовжуватиме співпрацювати з іншими членами G7 та світовою спільнотою, щоб просувати жорсткі санкції проти Росії.

Контекст 

20 вересня стало відомо, що в Кремлі планують провести фейкові референдуми про входження окупованих територій України до складу Росії з 23 по 27 вересня.

США ніколи не визнають анексію Росією частини окупованих територій України та змусять Москву платити ціну, якщо вона спробує це здійснити, заявив напередодні радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван. За його словами, «референдуми» не дадуть РФ переваги за столом переговорів з Україною.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ, про це він сказав у своєму зверненні до росіян. За словами міністра оборони Сергія Шойгу, Росія планує мобілізувати 300 000 резервістів. За даними ЗМІ, йдеться про 1 млн осіб.

22 вересня міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) підтвердили на зустрічі в Нью-Йорку свою співпрацю у наданні підтримки Україні. Японія анонсувала нові санкції проти РФ, заявив міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі. За словами міністра, у рамках додаткових санкцій проти Москви Японія планує заборонити експорт до Росії продукції, повʼязаної з хімічною зброєю, а також розширити список російських військових організацій, яким заборонено експорт.

23 вересня міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) виступили зі спільною заявою, у якій засудили останні ескалаційні кроки Росії у війні проти України. G7 обіцяє нові санкції і продовження тиску на РФ.

Штати також заявили, що запровадять нові санкції проти Росії за фейкові референдуми та спроби анексії, пише Reuters, а керівництво Європейського Союзу запропонувало додаткові санкції.

Європейський Союз офіційно повідомив про ухвалення восьмого пакету санкцій проти Росії у відповідь на «анексію» українських територій. 

Раніше Японія вирішила заборонити експорт товарів, повʼязаних з хімічною зброєю, в Росію як додаткову санкцію проти Москви у звʼязку з її вторгненням в Україну. Країна глибоко стурбована можливим застосуванням ядерної зброї. Про це заявив секретар японського уряду Хірокадзу Мацуно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні