Категорія
Новини
Дата

Податкова реформа, $13,6 млрд допомоги від США, новий пакет санкцій проти РФ від союзників. Головні новини дня

Парламент ухвалив закон №7137-д, який передбачає 40 нововведень для бізнесу під час воєнного стану, Джо Байден схвалив фінансову допомогу Україні, ЄС та Велика Британія запровадили нові санкції проти РФ. Що відбувалося з економікою, бізнесом в Україні та світі 15 березня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

  • Президент США Джо Байден підписав закон, який передбачає виділення Україні $13,6 млрд на гуманітарну та військову допомогу.
  • Американська фармкомпанія Eli Lilly and Company призупинила інвестиції, рекламну діяльність та нові клінічні випробування в Росії, а також експорт неосновних ліків до Росії через війну в Україні.
  • Рада ЄС прийняла рішення про запровадження санкцій щодо російських фізосіб, компаній та організацій через війну Росії проти України. У списку мільярдер Абрамович, пропагандист Ернст, директор «Яндекса» Худавердян.
  • Верховна Рада спростила низку умов трудових відносин для оперативного залучення працівників та усунення дефіциту робочої сили в період воєнного стану. 
  • Верховна Рада ухвалила закон про стимули для бізнесу. Документ передбачає підтримку ФОПів, скасування акцизу на пальне та добровільну сплату податків.
  • Чверть малого і середнього бізнесу України не має фінансових ресурсів. 42% із них не працюють взагалі, свідчать дані ЄБА.
  • Велика Британія запровадила нові санкції проти РФ. Вони стосуються товарів розкоші, митних тарифів, чиновників, олігархів та пропагандистів.
  • Термін дії воєнного стану в Україні продовжується з 05:30 26 березня 2022 року терміном на 30 діб.
  • Кількість нових вакансій продовжує збільшуватися. Work.ua фіксує рекорд від початку війни. На вільних від російських військ територіях найм проводять 10–15% компаній. Це вже майже вдвічі більше, ніж тиждень тому.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні