Категорія
Новини
Дата

Yahoo планує скоротити штат на понад 20%, 1000 співробітників звільнять вже цього тижня

Американська корпорація Yahoo має намір звільнити понад 20% всього персоналу у межах великої реструктуризації свого підрозділу рекламних технологій, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Скорочення торкнуться майже 50% співробітників Yahoo, які займаються рекламними технологіями, до кінця цього року, зокрема майже 1000 співробітників цього тижня, повідомила компанія.
  • Yahoo, яка належить приватній інвестиційній компанії Apollo Global Management з моменту викупу в 2021 році за $5 млрд, додала, що цей крок дозволить компанії «звузити фокус та інвестиції у свій флагманський рекламний бізнес під назвою DSP».
  • Рішення повʼязано з тим, що багато рекламодавців скоротили свої маркетингові бюджети у відповідь на рекордно високі темпи інфляції та невизначеність щодо рецесії, що зберігається.

Контекст

Низка американських компаній, від Goldman Sachs Group Inc. до Alphabet Inc., також звільнили тисячі співробітників цього року, щоб пережити спад попиту, викликаний високою інфляцією і зростанням процентних ставок.

Технологічні компанії збільшили чисельність персоналу під час пандемії, але були змушені скоротити штат через зменшення доходів від реклами та хиткі економічні перспективи. Amazon.com, Meta та Microsoft Corp. були одними з найбільших компаній, які нещодавно оголосили про зменшення штату, тоді як Alphabet Inc., материнська компанія Google, заявила в пʼятницю, що скоротить близько 12 000 робочих місць, що становить понад 6% її глобальної робочої сили. Spotify Technology SA планує звільнити 6% штату, або приблизно 600 співробітників.

Німецька компанія SAP планує скоротити до 3000 робочих місць по всьому світу, або близько 2,5% своєї робочої сили. Рішення ухвалили після різкого падіння прибутку найбільшої в Європі компанії – розробника програмного забезпечення.

За даними консалтингової компанії Challenger, Gray & Christmas Inc., найбільша кількість скорочень робочих місць у 2022 році відбулася в технологічному секторі – 97 171 за рік, що на 649% більше, ніж у попередньому році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні