Категорія
Архів журналу Forbes
Дата

Forbes Ukraine (квітень-травень 2024)

4 хв читання

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Це другий випуск журналу Forbes Ukraine у 2024 році. На його обкладинці – очільниця фонду прямих інвестицій Horizon Capital Олена Кошарна, яка вже в умовах великої війни зібрала від міжнародних інвесторів $350 млн для купівлі часток в українських компаніях і їхнього розвитку. Завдяки своєму світовому «інвесттурне», Кошарній вдалось залучити на $100 млн більше, ніж планувалось спочатку, у 2021-му році, коли був створений четвертий в історії інвесткомпанії фонд Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV). Сьогодні вже три українські компанії отримали гроші з нього, а до кінця 2024-го Horizon Capital планує довести число нових облич у своєму портфелі до десяти. Яка формула успіху Олени Кошарної та команди? 

У цьому номері також читайте: 

  • Чому українські капіталісти, серед яких Новинський, Столар і Черняк, знову повертаються до практики переписування своїх бізнесів на родичів, друзів та топменеджерів.
  • Рейтинг 25 найбільших інвесторів країни: скільки інвестували українські приватні та публічні компанії під час повномасштабного вторгнення та у що. 
  • Французький мільярдер Ксавʼє Ньєль купує третього за кількістю абонентів оператора lifecell та провайдера домашнього інтернету «Датагруп-Volia». Хто він та на що сподівається, закриваючи найбільшу угоду в Україні за часів великої війни.
  • Forbes Ukraine презентує перший інвестгід, у якому розповідає про шість інвестиційних опцій для українців за кордоном та пояснює про інвестиційні можливості у нерухомості, державних облігаціях та на ринку землі. Бонус – консенсус-прогнози для української економіки за основними макроекономічними показниками на 2024-ий та 2025-ий роки. 
  • 50 найкращих роботодавців країни: Forbes Ukraine зібрав компанії, у яких найкомфортніше працювати українцям. Спойлер: IT-компанії посідають пʼять із десяти топпозицій.
  • Як бізнес захищає своїх людей, що працюють у зоні досяжності ворожої артилерії та FPV-дронів. Досвід ДТЕК, Інтерпайп та «Нової пошти».
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд